Valmieras teātrī top pēdējā sezonas pirmizrāde

Valmieras drāmas teātrī Dž. Dž. Džilindžera režijā top pēdējā šīs sezonas pirmizrāde mūsdienu itāļu dramaturga Roberto Kavozi lugai "Aprēķina laulības".

Pirmizrāde notiks 13. jūnijā uz Valmieras drāmas teātra Lielās skatuves. Kavozi luga ar oriģinālnosaukumu „Karabinieris Butterfly” ir pirmais dramaturga darbs, kas iestudēts Latvijā, kā arī pirmais Dž. Dž. Džilindžera iestudējums Valmieras teātrī.

Lugas darbība notiek pagājušā gadsimta 90. gados, kad postpadomju telpā dzīvojošie cilvēki dodas prom no dzimtenes labākas dzīves meklējumos, bet sastopas ar dažādas pagātnes un kultūras radītām, palaikam nepārvaramām atšķirībām. Lugas centrā ir neievērojams karabinieru apakšvirsnieks Filipo Fanti, kurš, pārdzīvojis sievas pašnāvību, mēģina atrast pamatu turpmākai dzīvei. Sastapis Areviku, bēgli no Armēnijas, viņš iemīlas viņā un cer nodibināt jaunu ģimeni, tomēr Fanti pieaugušie dēli ir citās domās, jo viņiem zināms, kas vairāk par Arevikas un viņas draudzenes Irinas pagātni un nodomiem. Pārpratumi, romantika, drāma – viss, kas piederas itāļu kaislīgajiem raksturiem.

Lomās redzēsim Imantu Stradu, Ievu Puķi, Elīnu Vāni, Aigaru Apini un Ingu Kniploku. 

Kopā ar Dž. Dž. Džilindžeru strādā viņa jau ierastā komanda – scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis un kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa. Lugu no itāļu valodas tulkojusi Dace Meiere.

Roberto Kavozi ir viens no visvairāk iestudētajiem un apbalvotajiem Itālijas dramaturgiem, pēc viņa scenārijiem tapušas filmas, televīzijas šovi un radio seriāli. 

Svarīgākais