Latvijas Nacionālais balets viesosies Maskavā

16. un 17. aprīlī Latvijas Nacionālais balets ar diviem laikmetīgās dejas iestudējumiem – „5 tango” un fragmentiem no izrādes „Tango Plus” – piedalīsies Astora Pjacollas 90 gadu jubilejas piemiņas koncertos „Tango Gala”, kas notiks Maskavas Operetes teātrī.

„Tango Gala”koncertuideja pieder pasaulslavenajai Sanktpēterburgas Marijas teātra prīmai Uļjanai Lopatkinai, kura šajā un arī iepriekšējā sezonā savos Galā koncertos dejojusi kopā ar Latvijas Nacionālā baleta vadošajiem solistiem Raimondu Martinovu un Elzu Leimani-Martinovu. Kā atzinusi māksliniece, tango viņu iedvesmo gan kā mūzika, gan dejas stils: tālab, būdama visaugstākā līmeņa māksliniece, viņa ir gandarīta skatītājiem piedāvāt savu tango māksliniecisko koncepciju.

Šoreiz Galā koncertus 20. gadsimta tango karaļa Pjacollas piemiņai Lopatkina veidojusi kopā ar vispusīgo vācu izcelsmes amerikāņu dziedātāju Uti Lemperi, Latvijas baleta māksliniekiem un citām pasaules baleta zvaigznēm, bet instrumentālo pavadījumu koncertos nodrošinās Pjacollas kvintets no Argentīnas.

Kopā ar Uļjanu Lopatkinu Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki abos koncertos publikai piedāvās leģendārā nīderlandiešu horeogrāfa Hansa van Mānena iestudējumu „5 tango”, kā arī fragmentus no argentīniešu laikmetīgās dejas meistara Maurisio Vainrota veidotās izrādes „Tango plus”.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais