Piektdien Liepājas teātrī pirmizrāde - pasaka jauniem cilvēkiem "Brāļi"

27. novembrī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Andreja Jarovoja izrāde bērniem un jauniešiem "Brāļi", kas veidota pēc brāļu Grimmu pasakas "Divi brāļi" motīviem.

Kādai karaļvalstij draud briesmas - ļauns pūķis pieprasa ķēniņa vienīgo meitu. Ķēniņš apsola princesi par sievu tam, kurš ļauno pūķi uzvarēs. Dienā, ka princese jāatdod pūķim, pilsētā ierodas viens no brāļiem... Režisors sola spraigu sižetu, negaidītus notikumu pavērsienus un uzticīgu mīlestību.

Izrādē darbosies gan princese, gan drošsirdīgie brāļi, kā arī zvēri, pūķis un citi varoņi (scenogrāfiju un kostīmus veidojusi māksliniece Ieva Kauliņa). Aktieri Sigita Jevgļevska, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis, Ivars Krastiņš un Kaspars Gods katrs iejutīsies vairākās lomās, lai kopīgiem spēkiem uz skatuves uzburtu pasaku jauniem cilvēkiem. Izrādē skanēs gan viduslaiku, gan speciāli iestudējumam radīta mūzika (komponists Uģis Vītiņš), aktieri iejutīsies pasakas teicēju lomās, kā arī dziedās, dejos un pasaku izspēlēs kustībā (horeogrāfe Elīna Breice).

"Brāļi" ir režisora Andreja Jarovoja debija uz Liepājas teātra skatuves.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.