Zigmara Liepiņa muzikālā drāma "Adata" iestudēta Klaipēdā

Klaipēdas muzikālajā teātrī 10.februārī notikusi pirmizrāde komponista Zigmara Liepiņa un rakstnieces Andras Manfeldes muzikālajai drāmai "Adata" .

 Arī šeit izrādes režisors ir Ramūns Kaubris, kurš šo izrādi jau 2007.gadā iestudēja Latvijas Nacionālajā teātrī.

Galvenos varoņus Klaipēdā atveido Judita Butkīte vai Beata Ignatavičūte, kā arī populārais lietuviešu rokdziedātājs un grupas "Soul Stealer" līderis Jeronīms Miļus, kurš latviešu skatītājiem pazīstams kā Oktāvs Murē no Daugavpils teātrī iestudētā Raimonda Paula mūzikla "Dāmu paradīze", vai Klaipēdas muzikālā teātra grupas "el Fuego" solists Toms Pavilonis.

Latvijas Nacionālajā teātrī šī izrāde tika nospēlēta sešdesmit divas reizes, tā bijusi 2006/2007.gada sezonas pieprasītākā izrāde, saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu par Gada labāko mūziku, bet par Kristas lomu Ieva Kerēvica un Zane Dombrovska nominētas kā Gada spilgtākā debija. Zigmars Liepiņš un Andra Manfelde saņēmuši Autortiesību bezgalības balvu par dziesmu "Ja tu mani esi", kura kļuvusi par vienu no populārākajām mūsdienu autoru dziesmām.

Galvenajās lomās NT iestudējumā bija Zane Dombrovska vai Ieva Kerēvica un Egils Melbārdis vai Arturs Šingirejs jeb Dons.

Klaipēdas teātra izrādes libreta līdzautore ir lietuviete Ramute Skučaite, scenogrāfs - Artūrs Šimonis, kostīmu māksliniece - Jolanta Rimkute, horeogrāfs - Aurelijs Liškausks,  video projekciju autors - Paulis Jodzevičs.

Svarīgākais