Latvijas Nacionālā baleta 90.jubilejas galā koncerts jau 15. decembrī

15.decembrī uz Latvijas Nacionālās operas skatuves būs skatāms Latvijas Nacionālā baleta 90.jubilejas galā koncerts.

Latvijas Nacionālais balets starptautiski pazīstams ar savām bagātajām tradīcijām un meistarības amplitūdu - no klasiskā baleta līdz laikmetīgajai dejai. Jubilejas Galā koncerts ir unikāla iespēja izbaudīt spilgtākos Latvijas Nacionālās operas baleta izrāžu fragmentus vienkopus.

Šajā vakarā gaidāmi arī vairāki īpaši viesi, kuru uzstāšanās bagātinās Latvijas baleta jubilejas svinības. Koncertā uzstāsies Hamburgas baleta prīmas - latvietes Annas Lauderes un premjera Edvīna Revazova duets, jaunās baleta zvaigznes no Lielā Teātra - Olga Smirnova un Vladislavs Lantratovs, kā arī neparastais baletdejotājs Sergejs Poluņins ,kurš tiek dēvēts gan par pasaules baleta sensāciju, gan salīdzināts ar leģendārajiem baletdejotājiem Rūdolfu Nurijevu un Mihailu Barišņikovu. 2007. gadā uzņemts Londonas Karaliskā operas un baleta teātra „Covent Garden” trupā, bet 19 gadu vecumā kļuvis par jaunāko premjeru šī teātra vēsturē.

Lai gan pērn britu baleta kritiķi Sergeju Poluņinu vienprātīgi atzinuši par mūsdienu labāko klasisko dejotāju, šī gada sākumā, būdams pašā karjeras virsotnē, Poluņins pametis prestižo „Covent Garden” trupu, izraisot pamatīgu sensāciju baleta pasaulē. Pēkšņo aiziešanu no Karaliskā baleta skaidrojot ar tā stingrajiem ierobežojumiem, kas lieguši jebkādu radošo brīvību, šobrīd Poluņins ir K. Staņislavska un V. Ņemiroviča-Dančenko Maskavas akadēmiskā muzikālā teātra premjers.

Svarīgākais