Rihards Zaļupe saņēmis Baltijas teātra festivāla balvu

© F64

Jau ziņots, ka Baltijas Mūsdienu drāmas festivālā Latviju pārstāvēja Nacionālais teātra izrāde "Gals" Elmāra Seņkova režijā un projektu teātra izrāde "Dzejtaurenis" Vara Klausītāja režijā.

Latvijas Nacionālā teātra izrādei "Gals" tika piešķirtas balvas - par izcilu režiju un par izcilu vizuālo noformējumu.

Savukārt Latvijas projektu teātra izrāde "Dzejtaurenis" saņēma balvu par izcilu muzikālo noformējumu jeb "exellence in music", kuru veidojis sitaminstrumentālists  un komponists Rihards Zaļupe. 

Izrāde Dzejtaurenis tiek veidota uz laikmetīgās dejas, zīmējumu un mūzikas saspēles principiem. Viens no pamata personāžiem ir mūzika, kuru katrā izrādē uzbur pats komponists. 

"Tas bija pilnīgi negaidīti! Es patiesībā sākumā nesapratu, kas tā ir par balvu un par ko. Tādēļ palūdzu, lai man atsūta diploma attēlu e-pastā, lai varu to redzēt ar savām acīm. Man patiess prieks, ka manu sniegumu ir novērtējusi starptautiska žūrija, jo katra izrāde man pašam ir kas jauns un katru reizi rodas jaunas krāsas spēlējoties ar Dzejtaureni. Es gribētu pateikt paldies manai skatuves kolēģei Elīnai Breicei, kura papildina manu mūziku ar deju un stāstu - bez viņas noteikti mūzika neizklausītos izcila, jo mēs esam viens vesels! Paldies režisoram Varim Klausītājam par iespēju piedalīties šajā rotaļā. Kā arī paldies visai Dzejtaureņa radošajai komandai par milzīgo ieguldīto darbu, "saka Rihards.

Dzejtaurenis ir saņēmis divas Spēlmaņu Nakts nominācijas.

Svarīgākais