Liepājas teātris sāks sezonu ar jauniestudējumu "Stavangera"

Liepājas teātris © Publicitātes foto

Liepājas teātris savu jauno 2012./2013. gada sezonu sāks pēc divām nedēļām, 14. septembrī skatītājiem piedāvājot jauniestudējumu "Stavangera", kuru pēc Marinas Krapivinas lugas motīviem Liepājā iestudē viens no Maskavas spilgtākajiem režisoriem Konstantīns Bogomolovs.

Tas ir mūsdienīgs stāsts par jaunas sievietes dzīves ceļa meklējumiem svešumā, kuru izspēlēs aktieri Laura Jeruma, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks, Agnese Jēkabsone, Everita Pjata, Viktors Ellers, Signe Ruicēna un Anda Albuže.

Savukārt otra sezonas pirmizrāde veltīta bērniem, tā būs muzikāla izrāde "Pelnrušķīte", kuras pirmizrāde paredzēta 19. oktobrī.  Izrādes režisors Leons Leščinskis norāda, ka galvenās vērtības nav mainījušās – labs ir labs, slikts ir slikts, melns ir melns un balts ir balts. Galvenās lomas izrādē uzticētas Laura Jeruma un Edgars Ozoliņš.

Jaunajā sezonā Liepājas teātrī viesosies režisors Regnārs Vaivars, kurš iestudēs pēc ukraiņu dramaturģes Natālijas Vorožbitas darba "Vija" veidotu izrādi ar nosaukumu "Gogols mogols", tās pirmizrāde paredzēta 9.novembrī.

Nākamā gada 6.janvārī pirmizrādi piedzīvos viena no divām režisora Dž.Dž.Džilindžera šajā sezonā iestudējām izrādēm Liepājas teātrī. Pirmā pie skatītājiem nonāks Viktora Igo "Lukrēcija Bordžija", bet aprīlī Dž.Dž.Džilindžers jau piedāvās Vadima Korša "Atsaldētais", kas ir smieklīga luga, un galvenās lomas tajās spēlēs aktieri Edgars Pujāts, Inese Kučinska un citi, bet Atsaldētā lomu spēlē Egons Dombrovskis.

 Viesrežisors no Amerikas Paolo Landi, kurš ir itāļu izcelsmes strādās pie itāļu autora Eduardo de Filippo lugas "Filumena Marturano", kuras pirmizrāde paredzēta 2013. gada februārī.

Savukārt režisors Valdis Lūriņš jaunajā sezonā skatītājiem piedāvās muzikālu izrādi pēc Mārtiņa Zīverta lugas "Minhauzena precības" motīviem, kas pirmizrādi piedzīvos maijā.

Savukārt jūnijā skatītājiem tiks piedāvāta Everitas Pjatas monoizrāde, kas veidota pēc kinozinātnieces Valentīnas Freimanes atmiņu grāmatas "Ardievu, Atlantīda", kuru iestudē Leons Leščinskis.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!