Ojārs Rubenis atgriežas Latvijas Televīzijā

Latvijas Televīzija iecerējusi jaunu raidījumu pārraižu ciklu Teātris.zip., kurā būs iespēja redzēt 39 dažādu laiku labākos Latvijas teātru izrāžu ierakstus un vērot diskusiju studijā, kurā piedalīsies izrādes veidotāji, eksperti un skatītāji.

Jauno raidījumu vadīs žurnālists un Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, kuram šī ir atgriešanās televīzijā, kur viņš savulaik vadījis gan raidījumu "Labvakar", gan vairākus sabiedriski politiskos raidījumus.

Divas sestdienas mēnesī arhīvā esošās izrādes Latvijas Televīzija demonstrēs sasaistē ar diskusiju studijā, raidījums tiešsaistē būs skatāms arī internetā. Tās būs izrādes, kas iekļautas Latvijas kultūras kanonā, kā arī iestudējumi, kas uzskatāmi par sava laika zīmēm. Tāpat šajā teātra sezonā Latvijas Televīzijas un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības ietvaros paredzēts ierakstīt 19 izrādes.

Cikla "Teātris.zip" pirmais raidījums 1.septembrī plkst.21.15 iepazīstinās skatītājus ar projekta ideju, tiekoties ar šī brīža Latvijas teātra mākslas izcilībām.

Raidījumu un pārraižu ciklu Teātris.zip. atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

"Latvijas kultūras mantojuma telpa paplašinās ik dienu, bet ar laiku tās zīmes un kodi, kas veidojuši mūsu pašapziņu, redzesloku un izpratni, kļūst par leģendām. Ir būtiski tās zināt, izprast, redzēt pašu acīm, atklāt no jauna, iedvesmoties no tām," atzīmē Ināra Tetereva.

Sezonas ietvaros paredzēts demonstrēt arī vairākas izrādes bērniem - jau 3.septembrī, uzsākot jauno mācību gadu tiešraidē no Dailes teātra tiks demonstrēta izrāde "Punktiņa un Antons".

Svarīgākais