Jaunais Rīgas teātris sāk jauno sezonu

Jaunais Rīgas teātris savu 21.sezonu sāk šovakar ar režisora Alvja Hermaņa izrādi "Klusuma skaņas".

Sezonas pirmā pirmizrāde notiks jau 1.septembrī Lielajā zālē, kur pirmizrādi piedzīvos režisora Ģirta Ēča jaunākais iestudējums - Žordī Galserāna "Grenholma metode".

Izrādē "Grenholma metode" četri pretendenti ieradušies uz individuālajām darba pārrunām. Gaidītās intervijas vietā visi četri nonāk telpā, kur jātiek galā ar neredzamu novērotāju dotiem uzdevumiem. Ko viņi izvēlēsies - naudu un ieņemamā amata prestižu vai pašcieņu un cilvēciskumu -, to kopā ar režisoru Ēci noskaidros māksliniece Kristīne Abika un aktieri Inga Alsiņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga un Ivars Krasts.

Žordi Galserāns (dz. 1964) ir katalāņu rakstnieks, dramaturgs un tulkotājs, un "Grenholma metode" ir viņa populārākais darbs, kas tiek iestudēts visā pasaulē un pēc kura 2005.gadā uzņemta arī filma.

Ar izrādi "Klusuma skaņas" teātris dosies viesizrādēs, 7.septembrī un 8.septembrī priecējot festivāla "Theaterfestival Basel" skatītājus Šveicē.

Savukārt, 27. septembrī Lielajā zālē notiks režisora Alvja Hermaņa iestudētās izrādes  Īzaka Baševisa-Zingera "Kabalas noslēpumi" pirmizrāde.

Galvenais Baševisa-Zingera motīvs, kurš caurvij visus viņa stāstus un romānus: nāves nemaz nav, un cilvēks ir nemirstīgs.

Hasīdi ir ortodoksāli jūdi, kuru kopienas dzīvo izolēti no ārējās pasaules. Ikdienā cilvēki hasīdus sastop varbūt tikai lidostās, kur norisinās arī izrādes darbība. Izrādes pamatā ir Nobela prēmijas laureāta Baševisa-Zingera pieci stāsti, kurus, līdzīgi kā daudzus citus šī autora darbus, caurvij nemirstības motīvs. Iestudējuma radošajā komandā piedalās arī māksliniece Monika Pormale un aktieri - Elita Kļaviņa, Regīna Razuma, Gundars Āboliņš, Andris Keišs un Jevgeņijs Isajevs.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais