Valmieras Drāmas teātrī atgriezīsies aktrise Svetlana Bless

Valmieras Drāmas teātris 90.teātra sezonā kopumā piedāvās 12 jauniestudējumus, kurus veidos dažādi režisori.

Jaunā latviešu režisore Inese Mičule kopā ar ar vecmeistaru Oļegu Kroderu Mazajā zālē iestudēs Aleksandra Mardaņa "Mātes un meitas", kas ir nesen sarakstītas krievu traģikomēdijas uzvedumam. Izrādē piedalīsies tikai divas aktrises - Ieva Puķe un Svetlana Bless, un izrāde būs veltīta aktrises Bless 70 gadu jubilejai.

Jaunajā sezonā teātrī taps oriģināldramaturģija, latviešu un pasaules klasika un mūsdienu ārvalstu lugas, kuru iestudējumus veidos gan pieredzējuši meistari, jaunie režisori, kas savu māku apliecinājuši jau iepriekšējā sezonā, kā arī vairāki debitanti Valmieras teātrī, vēstīja teātra direktore Evita Sniedze.

Valmieras Drāmas teātrī jaunajā sezonā kā štata režisors atgriezīsies Mārtiņš Eihe, kurš veidosies Ziemassvētku koncertu, kā arī strādās pie vērienīga multimediāla projekta - Raiņa dramatiskās poēmas "Daugava" mūsdienīga un aktuāla lasījuma, kas pirmizrādi piedzīvos nākamā gada pavasarī.

"Ar iestudējumu "Daugava" vēlamies atgādināt, ka dziesma "Saule. Pērkons. Daugava" tika radīta tieši šim iestudējumam un pirmo reizi šī dziesma izskanēja Valmierā," sacīja direktore.

Pie krievu klasikas pērlēm, pieder arī Antona Čehova agrīnā, vēlāk pārstrādātā luga "Mežainis", pie kuras iestudējuma režisors Felikss Deičs strādā jau kopš pavasara un pirmizrādi teātrī piedzīvos šā gada oktobrī.

Savukārt novembrī režisora Vara Braslas iestudējumā pirmizrādi piedzīvos Alvja Lapiņa "Klejotāja lūgšana".

Valmieras Drāmas teātrī decembrī bez Ziemassvētku koncerta notiks arī Valmieras Drāmas teātra 2011.2012.gada sezonas labāko mākslinieku apbalvošanas ceremonija, kuras režisors būs Eihe. Šajā pasākumā pirmo reizi teātra vēsturē tiks apbalvoti pēc skatītāju domām labākā teātra aktrise un aktieris.

Svarīgākais