Sākas 4.starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls

Šodien sāks 4.starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty drama".

Festivālā bez izrādēm notiks arī dramaturgu cīņas, laikmetīgas dejas izrāde un instalācija Centrāltirgū, un pat muzikālā izrāde.

Šogad festivālā viesosies mākslinieki no Spānijas, Nīderlandes, Čehijas, Polijas un Igaunijas. Pirms festivāla viņi kopā ar pašmāju māksliniekiem veidoja vairākas performances par tēmu "Urbānā pasaka". Radītās performances tiks spēlētas šovakar no plkst.18 Eduarda Smiļģa muzeja teritorijā.

Savukārt dramaturgu cīņas šoreiz atšķirsies no ierastajiem lasījumiem. Festivālā tiks izlozētas vairākas komandas, kurās katrā būs režisors, scenogrāfs un dramaturgs. Visām komandām tiks dots viens uzdevums, un trīs stundu laikā komandai būs jāizdomā, kā iepazīstināt auditoriju ar savas izrādes ideju.

Laikmetīgās skatuves mākslas festivālā "Dirty Drama IV" Latvija tiks pārstāvēta ar izrādēm "Kas ir Zeir?", "Sieviete-Dieviete" un "Mārupīte", Igaunija tiks pārstāvēta ar izrādi "Leviatācija", Spānija - ar izrādi "Misery", Nīderlande - ar izrādi "52 09 NB", Čehija - ar izrādi "Paths/Pilgrimages II", bet no Polijas festivālā viesosies izrāde "Born to die. Urodzeni, żeby umrzeć".