Elīna Garanča, Mariss Jansons, Radio koris un Alvis Hermanis piedalās Zalcburgas festivālā

Ikgadējā Zalcburgas festivālā, kas norisinās no 20.jūlija līdz 2.septembrim, un kura laikā paredzēti 232 priekšnesumi uz 15 skatuvēm plaši pārstāvēti Latvijas mākslinieki.

Jau ziņojām, ka festivālā uzstāsies arī latviešu operzvaigzne Elīna Garanča, 28.jūlijā dziedātāja koncertēja kopā ar pianistu Rodžeru Vinjolesu, bet 31.jūlijā notiks koncerts kopā ar Austrijas mūzikas ansambli "Klangforum Wien", bet 1.septembrī Elīna Garanča piedalīsies Džuzepes Verdi "Rekviēma" atskaņojumā kopā ar teātra La scala kori un orķestri, diriģents Daniels Barenboims.

 5. augustā koncertēs Latvijas Radio koris kopā ar pasaulslaveno diriģentu Heincu Holligeru un Ensemble Contrechamps.

 4. un 5.augustā  izcilais  latviešu diriģents Mariss Jansons  festivālā diriģēs Vīnes filharmonijas orķestri, bet 31.augustā diriģēs Amsterdamas "Concertgebouworkest" koncertu. 

 Zalcburgas festivālā 20.augustā notiks vācu komponista Bernda Aloīza Cimmermana vienīgās pabeigtās operas "Die Soldaten" pirmizrāde, ko iestudējis latviešu teātra režisors Alvis Hermanis. Viņš veidojis arī operas scenogrāfiju. Operas "Die Soldaten" muzikālais vadītājs būs Ingo Mecmahers, bet muzicēs Vīnes filharmonijas orķestris. 

Zalcburgas festivāls šogad notiek 92.rezi, tā jaunieceltais mākslinieciskais direktors ir Cīrihes operas vadītājs Aleksandrs Pereira.

Viņš plāno katru gadu uz festivālu aicināt citas reliģijas un tās mūzikas pārstāvjus. 

Pereira neaprobežosies tikai ar katolicisma un protestantisma iedvesmotu mūziku. 

Šogad festivālā īpaša vieta tiks atvēlēta jūdaismam. Pēc četru gadu pārtraukuma festivālā piedalīsies Izraēlas filharmonijas orķestris, kas izpildīs Bruknera skaņdarbu "Te Deum" un Ernesta Bloha "Avodath Hakodesh". 

Nākamā gada festivāls būs veltīts budismam, savukārt aiznākamā gada - islāmam. 

Svarīgākais