"Dirty Deal Teatro" šovakar iestudējuma "Dzīve izdevusies" pirmizrāde

Šovakar plkst.19 teātrī "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvos baltkrievu dramaturga Pāvela Prjažko lugas "Dzīve izdevusies" pirmiestudējums uz Latvijas teātra skatuves

Izrādes "Dzīve izdevusies" režisors ir Normunds Griestiņš, bet lomās iejutušies ir aktieri Ēriks Poņemeckis, Alise Indāne, Armands Berģis un Lienīte Osipova.

"Ikdiena spēj būt reizē smieklīga un skumja. Skatoties uz to no malas, var samulst - kurā brīdī sadzīves reālisms pārvēršas absurdā. Pastāv dažādi stereotipi par to, ko nozīmē izdevusies dzīve. Citi mēģina no tiem norobežoties, citi tiem vairāk vai mazāk pakļaujas. Kurš variants nodrošina ērtāku un laimīgāku dzīvi?" izrādes sižetu atklāj Tameniece.

Prjažko ir baltkrievu dramaturgs, viens no krievvalodīgās laikmetīgās dramaturģijas spilgtākajiem pārstāvjiem. Viņa lugas tiek iestudētas visā Krievijā, viņš saņēmis prestižus teātra apbalvojumus, tostarp arī festivāla "Zelta maska" balvu 2009.gadā. Prjažko ir jaunās dramaturģijas pārstāvis. "Dirty Deal Teatro" būs pirmais teātris, kas viņa lugu iestudēs uz Latvijas teātra skatuves.

Režisora, performances mākslinieka un elektroniskās mūzikas pārstāvja Griestiņa stilu var uzskatīt par unikālu šī brīža Latvijas teātrī. Viņš savas izrādes veido "trash" estētikā, kas nozīmē maksimālu pieejamo līdzekļu izmantojumu, reiz jau izmantotu lietu pārveidošanu un pielāgošanu mākslas vajadzībām, kā arī izrādes radošās grupas maksimālu iesaistīšanu izrādes tapšanā, pašiem veidojot gan scenogrāfiju, gan mūziku u.c.

Pagājušajā sezonā Griestiņš iestudējis absurda drāmas klasiķa Ežēna Jonesko lugu "Makbets" Latvijas Nacionālajā teātrī.