Drēzdenes festivālā "szene:Baltikum" rādīs trīs latviešu mākslinieku izrādes

Vācijas pilsētā Drēzdenē no 4.maija līdz 16.maijam notiks Baltijas skatuves mākslai veltīts festivāls "szene:Baltikum", kurā viesosies arī trīs latviešu mākslinieku izrādes, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāvji.

Šis būs jau sestais festivāls, kura centrā ir konkrēta reģiona laikmetīgais teātris un deja.

Festivāla programmas kuratore ir teātra mākslinieciskā vadītāja Brita Magdona, kura 2011.gada rudenī viesojās festivālā "Homo Novus" Rīgā un iepazinās ar jauno latviešu mākslinieku darbiem.

Šovasar festivāla programmā ir iekļauti trīs neatkarīgo teātru iestudējumi, kas pārstāv dažādus skatuves mākslas žanrus, sniedz ieskatu jaunākajās teātra tendencēs Latvijā un iepazīstina ar jaunās paaudzes māksliniekiem.

Festivālu atklās režisora Vladislava Nastavševa izrāde "Mitjas mīlestība". Programmā iekļauta arī dejas izrāde "Esi ar mani", kuru veidojusi horeogrāfe Elīna Breice un režisors Andrejs Jarovojs, tāpat būs skatāma fiziskā un objektu teātra izrāde "Show Your Face".

Izrāžu programmu festivālā papildinās režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" seanss.

Lietuvu festivālā pārstāvēs Oskara Koršunova izrāde "Dibenā" un Teātra laboratorijas Atviras Ratas projekts "Open Circle", bet Igauniju pārstāvēs laikmetīgās dejas pārstāvji Marts Kangro un "United Dancers of ZUGA", kā arī Von Krahl teātris.