Atjaunota Žitluhinas un grupas Dzelzs vilks veidotā izrāde "Kad pūcei aste ziedēs"

Dailes teātra Mazajā zālē 29.aprīlī un 8.maijā būs skatāms horeogrāfes Olgas Žitluhinas un grupas "Dzelzs vilks" kopīgi veidotās izrādes "Kad pūcei aste ziedēs" atjaunojums.

Izrādes "Kad pūcei aste ziedēs" pirmiestudējums 2004.gadā bija pirmā profesionālā pilnmetrāžas laikmetīgās dejas izrāde Latvijā, taču tagad izrāde atjaunota pilnīgi jaunā dejotāju sastāvā.

Savā ziņā izrādes atjaunojums ir pētījums, kurā jaunu dejotāju iesaistīšanās ļauj sekot, kā teju desmit gadu laikā mainījusies un attīstījusies laikmetīgās dejas skola Latvijā. Dejotāju maiņa ietekmē arī kopējo izrādes horeogrāfiju.

Izrādes atjaunojumā piedalās tādi laikmetīgās dejas profesionāļi kā Dmitrijs Gaitjukēvičs, Elīna Lutce, Elīna Breice, Edgars Šļakota, Andrejs Filipovs, Fēlikss Lipskis un Katrīna Albuže. Daļai no viņiem pirms gadiem redzētā izrādes pirmā versija bijis viens no iemesliem izvēlei savu dzīvi saistīt ar laikmetīgo deju, vēstīja Daudze.

Būtiska izrādes sastāvdaļa ir grupas "Dzelzs vilks" dzīvā mūzika. Grupas solista Jura Kaukuļa un pārējo grupas biedru radošā sadarbība ar Žitluhinu un dejotājiem ir ilggadēja un veiksmīga.

2006.gadā "Dzelzs vilka" mūzika izrādei "Kad pūcei aste ziedēs" tika izdota grupas pirmajā instrumentālās mūzikas albumā.