Hermaņa Vīnē iestudētais "Platonovs" iekļauts vāciski runājošo zemju labāko izrāžu skatē

Latviešu režisora Alvja Hermaņa pagājušā gada Vīnes Burgteātrī iestudētais Antona Čehova darbs "Platonovs" iekļauts vāciski runājošo zemju labāko izrāžu skatē "Theatertreffen", informē Jaunā Rīgas teātra reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.

Katru gadu maijā teātra aprindu ietekmīgākie pārstāvji, vāciski runājošo teātru profesionāļi, žurnālisti un viesi no dažādām pasaules valstīm pulcējas Berlīnē, lai piedalītos "Berliner Festspiele".

Plašajā "Berliner Festspiele" programmā tiek iekļautas labākās izrādes vācu valodā, notiek politikas un biznesa jomu pārstāvju publiskās debates, apbalvošanas ceremonijas, diskusijas ar skatītājiem, pirmizrāžu ballītes un koncerti.

Desmit labākos no aptuveni 400 iestudējumiem, kas sezonas laikā nonākuši uz vāciski runājošo zemju teātru skatuvēm, izvēlas neatkarīga teātra kritiķu žūrija.

Pirmo reizi šajā labāko darbu skatē iekļuvis arī Hermanis ar 2011.gadā iestudēto "Platonovu", ko režisors veidojis kopā ar mākslinieci Moniku Pormali.

"Berliner Theatertreffen" ir viens no teātra pasaules svarīgākajiem notikumiem.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.