Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Decembrī Rīgas Krievu teātrī divas pirmizrādes Lielajā zālē

Decembrī Rīgas Krievu teātris rādīs divas pirmizrādes Lielajā zālē.

10.decembrī - "Labās asinis": Ingas Ābeles jaunākās lugas pirmais iestudējums. Režisors Mihails Gruzdovs, Scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece - Ieva Kauliņa

Lomās: Dana Čerņecova/Svetlana Voroņecka, Aleksejs Korgins, Olga Ņikuļina, Jeļena Sigova, Jevgeņijs Čerkess, Aleksandrs Maļikovs, Veronika Plotņikova, Sergejs Marčenko, Andrejs Možeiko, Anastasija Timošenko, Jekaterina Frolova.

Vējkalnu Glorijai pieder dzirnavas, noslēpums un kaimiņi, kas ir arī radi, kuriem nākas tikt skaidrībā, kā, ar ko un kā vārdā tālāk dzīvot, kuram kuru mīlēt un, kas ir labās asinis. Inga Ābele ironiski un tajā pašā laikā saudzīgi spēlējas ar replikām un tēliem, radot pa pusei mītu - pa pusei reālitāti, pa pusei sapni, pa pusei īstenību... Savādi mīlestības un ienaida, šķiršanās un satikšanās, meklējumu un atradumu raksti. Tautas vēsture, kas savijusies ģimenes sāgā.

Režisora koncepcija paredz, ka izrādē tiek iesaistīti jaunie aktieri (pat vecāko personāžu lomās), un šos aktierus skatītāji jau vairākus gadus pēc kārtas nosauc kā savus izredzētos ikgadējā aptaujā.

Tā būs iepazīšanās ar Ingas Ābeles jauno lugu gan latviešu, gan krievu auditorijai - izrāde būs īpaši interesanta jaunatnei (vecāko klašu skolniekiem un studentiem); daļai krievu auditorijas tā varētu būt iepazīšanās ar Ingas Ābeles daiļradi kā tādu.

22.decembrī - "Mazās Eglītes lielais ceļojums" pēc H.-K.Andersena pasakas "Egle" motīviem. Inscenētājs un režisors - Ruslans Kudašovs (Krievija), mākslinieki - Andrejs Zaporožskis, Alevtina Torika (Krievija).

Lomās: Jekaterina Frolova/Jeļena Sigova, Olga Ņikuļina, Dmitrijs Palēss, Irina Jegorova, Leonīds Lencs, Jurijs Safronovs, Anastasija Timošenko, Svetlana Šiļajeva, Aleksandrs Maļikovs, Andrejs Možeiko.

Pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma Rīgas Krievu teātris piedāvā saviem mazajiem skatītājiem Jaungada izrādi - visīstāko pasaku. Tajā jūs nesastapsiet ne Salatēti, ne Sniegbaltīti, bet smieklīgos zaķus, Veco pulksteni, aizraujošu spēli un daudz, daudz brīnumu.

Mazajai ziņkārīgajai Eglītei kļūst garlaicīgi dzimtajā noriņā, kur viss šķiet tik pierasts un vienkāršs, īpaši - pašas ģimene. Eglīte sapņo pēc iespējas ātrāk izaugt, lai redzētu pasauli, bet laiks velkas tik gausi! Un pēkšņi noriņā parādās lieliska zaķu komanda, jautrie un talantīgie gudrinieki no "Maģisko pārvērtību ceļojošā teātra", un sākas lielais ceļojums. Mežs un pilsēta, ziemas nakts un svētku viesnīca - Eglīte iepazīstas ar svētku priekiem visā to spožumā, satiekas ar Patvāri un Gramofonu, un tomēr patiesākā laime viņai būs atgriešanās mājās... Ruslans Kudašovs - Sanktpēterburgas Lielā Leļļu teātra galvenais režisors, nacionālās teātra prēmijas "Zelta maska" laureāts, sacerēja izrādi, kas ir piepildīta ar draiskulībām, bet tajā pašā laikā pievēršas mūžīgajām vērtībām; tā būs interesanta ne tikai mazajiem skatītājiem, bet arī pieaugušajiem.