Kroders Valmieras teātrī izliek peļu slazdu

Valmieras teātrī 20. novembrī vērsies priekškars jaunam Oļģerta Krodera iestudējumam. Arī šoreiz meistars ir izvēlējies klasisku vērtību – detektīvžanra karalienes Agatas Kristi lugu „Peļu slazds”.

„Esmu izvēlējies šo lugu tāpēc, ka, tāpat kā lielākā daļa Latvijas sabiedrības, esmu noguris no nejēdzībām, kas šodien ir mūsu dzīves vienīgā realitāte,” atklāj Oļģerts Kroders. „Šādos laikos detektīvs kā žanrs ļauj izklaidēties, bet tomēr nezaudēt līdzdomāšanu. Ne velti Kristi „Peļu slazds” tiek uzskatīts par pasaulē visvairāk spēlēto lugu tūlīt pēc „Hamleta”.”

Valmieras „Peļu slazds” iestudēts kā klasisks detektīvs, kur galvenais jautājums ir „kurš vainīgs?”, aizdomas nepārtraukti krīt uz dažādām personām un situācijas mainās tikpat ātri kā situāciju komēdijā.

Nomaļā pansijā, ko tikko atvēruši jaunie Monksvelas muižas īpašnieki Džeilzs un Mollija, ierodas pirmie iemītnieki, bet pa radio tiek ziņots, ka netālu izdarīta slepkavība. Vainīgais esot gara auguma vīrietis tumšā mētelī un platmalē – tieši tā ģērbušies gandrīz visi lugas varoņi. Situācija kļūst aizvien saspringtāka: Monksvelu ieputina sniegā un notiek vēl viena slepkavība. Lai atmodinātu vainīgā sirdsapziņu, detektīvs Troters nolemj vēlreiz nospēlēt nupat notikušo ļaundarību... Kas tālāk? Tālāk ir Agatas Kristi personiskais lūgums visiem skatītājiem: pēc izrādes noskatīšanās nestāstīt citiem, kas ir slepkava!

Kopā ar Oļģertu Kroderu pie izrādes strādā pārbaudīta komanda – scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis un kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa.

Lomās: aktieri Ruta Birgere vai Regīna Devīte, Māra Mennika vai Inga Siliņa, Krišjānis Salmiņš, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Agris Māsēns, Imants Strads un Mārtiņš Liepa.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.