Alvis Hermanis iestudē lugu Vīnes teātrī

Latvijas režisors, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis Vīnes teātrī "Burgtheater" uz "Akademietheater" skatuves iestudē amerikāņu dramaturga Treisija Letsa (Tracy Letts) lugu "Ģimene", kuras pirmizrāde paredzēta 31.oktobrī.

Izrāde stāsta par ģimeni Amerikas provincē, Oklahomā, kur prērija ir ne tikai dabas ainava, bet arī dvēseliskas ciešanas, apziņas stāvoklis. Beverlijs Vestons, alkoholiķis, izbijis rakstnieks un pensionēts profesors pazūd un atņem sev dzīvību. Ģimenes mītnes vietā ierodas pieaugušās meitas, lai būtu blakus ar vēzi slimajai un no zālēm atkarīgajai mātei Violetai. Taču šis skumjais gadījums kļūst par iemeslu ģimenes konfliktiem, naidam, fiziskai un psihiskai vardarbība, meliem un patiesībai, kuru neviens nevēlas dzirdēt. Violeta izrēķinās ar savām meitām, bet viņas - ar māti. Soli pa solim tiek atklāti noslēpumi un atmaskoti meli. Ģimenes klans iznīcina pats sevi.

Šis amerikāņu dramaturga darbs, kuru oriģinālvalodā sauc "August: Osage County", ASV apbalvots ar Pulicera prēmiju.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais