Jauno režisoru teātra festivāls sāksies 3. oktobrī

Jau otro gadu no 3.oktobra līdz 9.oktobrim Rīgā notiks Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru teātra festivāls "Patriarha rudens". Festivāla izrādes būs skatāmas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, savukārt atklāšana, tāpat kā iepriekšējā gadā, pulcējoties visiem festivāla dalībniekiem, notiks Āgenskalna tirgus paviljonā.

"Patriarha rudens" dalībnieki šogad būs Latvijas Kultūras akadēmijas absolventi un studenti Elmārs Seņkovs, Reinis Suhanovs, Viesturs Roziņš, Paula Prozoroviča, Dmitrijs Petrenko, Georgijs Surkovs, Normunds Griestiņš, Edgars Kaufelds, Jānis Znotiņš, kā arī Latvijas Kultūras akadēmiju šogad absolvējušās horeogrāfes Liene Grava un Elīna Lutce, informē festivāla kuratore Monta Kononova.

Tā kā festivāls ir ne tikai studentu atrādīšanās publikai un kritikai, bet viens no tā mērķiem paredz arī studentu profesionālo un radošo izaugsmi, festivāla programmā saistībā ar Eduarda Smiļģa 125 gadu jubileju īpašā viesa "Patriarha" statusā šajā gadā būs Dailes teātra galvenais režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Festivāla ekspertu komisiju jeb "Patriarha aci" šogad veidos aktieris Juris Bartkevičs, teātra kritiķe Linda Ģībiete, režisore Kristīne Želve, Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja, Dailes teātra muzikālās daļas vadītājs, komponists Juris Vaivods un teātra kritiķis Normunds Naumanis, kas kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas mācībspēkiem un studentiem festivāla noslēgumā satiksies apaļā galda diskusijā par teātra izglītības problēmām un perspektīvām, kā arī kopīgi apspriedīs problēmas un dilemmas, ar kurām Teātra nodaļas absolventiem jāsaskaras, pēc studijām ienākot Latvijas darba tirgū.

Festivāla laikā skatītājiem būs iespēja iepazīties ar Viestura Roziņa darbu "Ziemeļblāzma", Jāņa Znotiņa bērnu rīta zvēru uzvedumu "Krilova fabulas", Edgara Kaufelda izrādi bērniem no divu gadu vecuma "Kas dzīvo rotaļkastē?", Dmitrija Petrenko darbu "Mākonis biksēs", Reiņa Suhanova iestudējumu "Dullais Dauka" un citiem darbiem.