Kroders iestudē Tenesija Viljamsa lugu

Izcilais teātra režisors Oļģerts Kroders Valmieras drāmas teātrī iestudē amerikāņu dramaturga Tenesija Viljamsa lugu "Orfejs pazemē".

Amerikas mazpilsētā pie veca vīra sāniem smok jaunā Leidija, līdz ierodas Vels ar savu ģitāru un ir gatavs viņu – kā Orfejs Eiridīki – aizvest atpakaļ dzīvē. Bet sabiedrības attieksme ir skarba… „Man gribējās uz to paskatīties vairāk no grieķu mitoloģijas puses: ja jau Orfejs ar savu mūziku spēja nomierināt pat tīģerus, varbūt nav tik traki, un mākslinieks spēj kaut uz brīdi pakļaut arī pūli?” ar šādu domu režisors Oļģerts Kroders savas deviņdesmitās jubilejas zīmē sāka iestudēt Tenesija Viljamsa lugu „Orfejs pazemē”.

Scenogrāfiju topošajai izrādei veido mākslinieks Mārtiņš Vilkārsis, bet kostīmus māksliniece Anna Heinrihsone. Izrādes muzikālo noformējumu komponists – Emīls Zilberts.

Lomās: Ieva Puķe, Krišjānis Salmiņš, Elīna Vāne, Rihards Rudāks, Regīna Devīte, Baiba Valante, Aigars Apinis, Ģirts Rāviņš, Ivars Vanags, Dace Eversa, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Agris Māsēns, Mārtiņš Liepa, Skaidrīte Putniņa.

Pirmizrāde paredzēta 14. oktobrī.