Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Radošā apvienība “Nomadi” piedāvā izrādes “Viss par mīlestību” pirmizrādi

Šonedēļ, 23., 24. un 25. septembrī plkst. 19.00, “Nomadi Art House” telpās Ādmiņu ielā 4 notiks Mārtiņa Eihes izrādes “Viss par mīlestību” pirmās izrādes.

Izrāde sāksies kā visiem labi zināmais stāsts par Romeo un Džuljetu, kas reiz dzīvoja Veronā, bet šodien Rīgā. Tā sāksies ar mīlestību. Tomēr tās mērķis ir pētīt to, cik viegli cilvēki pakļauj savas domas un emocijas ārējai manipulācijai, cik vienkārši un ātri ir iespējams pārvērst mīlestību naidā.

Izrādes veidotāji lūdz skatītājus būt drosmīgiem un pieņemt piedāvātos spēles noteikumus, ne tikai vērojot notiekošu, bet arī iesaistoties divu dzimtu naida rašanās analīzē. Lai būtu vieglāk saprast to, kā ar masu mediju, līderu viedokļu un nevēlēšanos ieklausīties vienam otrā palīdzību tiek radīts pamats nebeidzamiem strīdiem - izrādes veidotāji par pamatu ņēmuši latviešu un krievu atiecības. Izrādē daļa teksts tiks spēlēts krieviski, jo tā būs šīs izrādes Romeo dzimtā valoda.

Klasisks spēles teātris skatītāju gaida tikai izrāde pirmajā daļā. Otrā būs pārsteigums ne tikai skatītājiem, bet arī aktieriem. Tas katru izrādi pārvērtīs unikālā, otreiz neatkārtojamā hepeningā.

Izrādes radošā komanda ir režisors Mārtiņš Eihe, kas šogad ir nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā Gada režisors. Dramaturģe un režisore Krista Burāne, kuras filma “Nākotne ir tagadnes pagātne” tikko piedzīvoja pirmizrādi un nedalītu skatītāju atsaucību. Mūziku izrādei sacerējis Edgars Rubenis, kurš šobrīd kļūst par vienu no pieprasītākajiem jaunajiem komponistiem laikmetīgā teātra laukā. Kostīmus veidojusi Inga Siliņa, kuru daudzi skatītāji pazīst kā vienu no interesantākajām Valmieras teātra aktrisēm.

Romeo lomā asprātīgais, ļoti cilvēcīgais un talantīgais Gints Andžāns, kuru skatītāji iepriekšējās sezonās varēja iepazīt izrādēs Dailes teātrī.

Džuljetu tēlos jaunā režisore un aktrise Inese Pudža, kura šogad nominēta Spēlmaņu nakts balvai par spilgtāko debiju.

Aukles, mācītāja un kora lomā – Valmieras teātra aktieris Aigars Apinis, kura pēdējā loma izrādē “Gribu, bet baidos” tiek vērtēta kā augstākās raudzes aktierdarbs.

Dzīvo mūziku izrādes laikā spēlēs Edgars Rubenis.