Šīs nedēļas nogalē Liepājas teātrī gaidāma pirmā 105. sezonas pirmizrāde

Jau šo sestdien, 17. septembrī, Liepājas teātris piedāvās skatītājiem 105. sezonas pirmo jauniestudējumu – Reja Kūnija komēdiju „Ģimenes lietas” Rolanda Augustina A. Režijā.

Ja tu esi prestižas Londonas slimnīcas vadošais neirologs un tev ir jāatklāj konference, kurā piedalās simtiem pasaules vadošo neirologu, tad pēdējais cilvēks, kuru vēlies satikt, ir sieviete, kura pirms divdesmit gadiem bijusi tava mīļākā. Doktors Mortimers ar to samierinās, taču uzzinot, ka abiem ir arī dēls, situācija kļūst nekontrolējama. Un vienīgais, kurš var palīdzēt, ir uzticamais draugs – doktors Bonnijs.

Scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis uz skatuves radījis īstas slimnīcas atmosfēru – askētisku un sterilu vidi, kurā savas kaislības izdzīvos slimnīcas personāls, viņu sievas, mīļākās, citi ģimenes locekļi, kā arī pacienti.

Doktora Mortimera loma uzticēta Edgaram Pujātam, pārējās lomās Anete Berķe, Egons Dombrovskis, Everita Pjata, Gatis Maliks, Ilze Būde, Inese Kučinska, Kaspars Gods, Kaspars Kārkliņš, Leons Leščinskis, Sandis Pēcis, Signe Ruicēna un Viktors Ellers.

Pie iestudējuma veidošanas strādā arī kostīmu māksliniece Kristīne Abika, kustību konsultante Ingrīda Lūre un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!