LNO jaunie solisti piedalās nozīmīgā pasaules vokālistu konkursā

LNO jaunie solisti piedalās vienā no nozīmīgākajiem pasaules vokālajiem konkursiem Competizione dell’opera, kas šonedēļ notiek Maskavā.

Soprāni Liene Kinča un Dana Bramane jau ir tikušas pusfinālā, bet konkursa pirmajā kārtā piedalījās arī Rihards Mačanovskis.

Konkurss, kurš šogad notiek 14. reizi, ir vienīgās vokālistu sacensības, kurā dalībniekiem jādzied tikai itāļu vai itāļvalodīgais operu repertuārs. Konkursu dibināja Hamburgā, bet kopš 2001.gada tas regulāri notiek tikai Drēzdenē. 2011. gadā konkursa rīkotāji pieņēma lēmumu konkursa pusfinālu un finālu pārvest uz Maskavu, tā atzīmējot Krievijas Itālijas gadu un Lielā teātra atvēršanu pēc rekonstrukcijas. Konkursa norise Maskavā un galā koncerts notiek uz vienas no lielākajām pasaules operas skatuvēm - Lielajā teātrī.

Konkursantu sniegumu vērtē prominenta žūrija, kuras sastāvā ir visu pasaules vadošo operteātru, festivālu, mēdiju un mūzikas aģentūru pārstāvji. Konkursa finālu vērtēs arī. Žūrijas sastāvā ir Zalcburgas festivāla mākslinieciskais vadītāja Eva Marija Vīzere, Nīderlandes operas mākslinieciskais direktors Pjērs Audi, Marijas teātra jauno vokālistu akadēmijas vadītāja Larisa Gergijeva, Parīzes operas direktors Nikolajs Žoels, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Berlīnes Komiskās operas mākslinieciskais direktors Filips Brukins, Diseldorfas operas direktors Kristofs Meijers, vadošo mūzikas aģentūru pārstāvji - Alans Grīns, Arine Holendere-Kaliksa, Kurts Valters Šobers u.c.

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais