Daugavpils teātrī top muzikāla mistērija

Neskatoties uz joprojām neskaidro nākotni Daugavpils teātrī top izrāde "Olivereto", kuras pirmizrāde paredzēta 29. oktobrī.

Jaunā izrāde "Olivereto" iecerēta kā muzikāla mistērija divos cēlienos, tās centrālais tēls dzejnieks Jānis Sudrabkalns, kuru atveido Jānis Paukštello.

Izrādē skan skaistākā dzejnieka dzeja - piecpadsmit mīlas dziedājumi viņa mūzai Klodijai, kuras prototips dzīvē ir savulaik izcilā latviešu aktrise un arī dzejniece Biruta Skujeniece (1931.gadā viņa aizgāja bojā dzelzceļa katastrofā). Klodija ir tā sieviete, Sudrabkalna liktenī, kuras valdzinājumā viņš pavada visu savu mūžu.

Izrādes libretu veidojis dzejnieks Jānis Peters,iestudējuma režisori Harijs Petrockis un Viktors Jansons, komponists Raimonds Pauls. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veidojis mākslinieks Uģis Bērziņš.

Dzejnieka mūzas Klodijas - Birutas Skujenieces lomu režisori uzticējuši aktrisei Karinai Lučiņinai, citās lomās iejutīsies Daugavpils teātra aktieri Ivars Brakovskis, Maija Korkliša,Alda Krastiņa,Egils Viļumovs,Viesturs Rencis,Jurijs Losevs,Inese Ivulāne - Mežale, Ritvars Gailums un citi.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.