Nacionālajā teātrī gatavo dziesmu spēli "Tikai tā"

Nacionālajā teātrī gatavojas jaunās sezonas pirmajai pirmizrādei, kas notiks 2. septembrī, Valda Lūriņa veidotajai un režisētajai dziesmu spēlei "Tikai tā".

Izrādē tiks izspēlēta Latvijas 20.gadsimta vēsture oriģinālā humoristiski muzikālā versijā izmantojot visas populārākās latviešu dziesmas pasaules dziesmu kontekstā. Aranžējumu un kompozīciju autors ir jaunais komponists Raimonds Petrauskis.

Izrādei scenogrāfiju veidojis mākslinieks Aigars Ozoliņš,kostīmu māksliniece Liene Dobrāja, savukārt horeogrāfiju veidojis Alberts Kivlenieks.

No zaļumballes, kur tas puisīts mīl to meitiņ, līdz roka balādei un piekūnam debesīs, no Silavas valša izlaidumā līdz zemeņu laukam Īrijā – latvieši dzied un dzied. I kad labi, i kad bēdīgi, pa vienam un koros, gultā un karos. Valdis Lūriņš, Raimonds Petrauskis un Nacionālā teātra aktieri izdziedās Latvijas vēsturi kā nebeidzamu dziesmu. Jo tie ir mūsu vārdi un mūsu krāsas – gan dziesmām, kas bija, gan dziesmām, kas būs.

Lomās iejutīsies - Marija Bērziņa, Anna Klēvere, Līga Vītiņa, Liene Gāliņa, Dace Bonāte, Daiga Kažociņa, Zane Jančevska,Dita Lūriņa, Ilze Rūdolfa, Evija Skulte, Zane Dombrovska, Madara Botmane, Ainārs Ančevskis, Jānis Āmanis, Egils Melbārdis,Uldis Norenbergs, Voldemārs Šoriņš, Juris Hiršs, Arturs Krūzkops, Gundars Grasbergs, Mārcis Maņjakovs, Mārtiņš Brūveris, Jānis Vimba, Ģirts Liuzniks, Juris Jope, Emīls Kivlenieks, Zigurds Neimanis,Rihards Zaļupe.