Makss un Morics dauzīsies Nacionālajā teātrī

Rīt,16. oktobrī Nacionālajā teātrī divi slavenākie nerātneļi Makss un Morics darīs nerātnības pirmizrādē, kuru pēc Vilhelma Buša darba iestudējis režisors Regnārs Vaivars.

Tas aizraujošs un pamācošs piedzīvojums bērniem par diviem pasaulslaveniem puikām-veiksminiekiem, kuri neparko nav ar mieru dzīvot kārtīgi un garlaicīgi. Makss un Morics savu ikdienu grezno ar aizvien trakākām palaidnībām, parādot lielisku iztēli, humora izjūtu un drosmi. Tiesa, ne vienam, ne otram neienāk prātā, vai viņu jociņi iepriecina onkuli Frici, Boltes madāmu, skroderi Āzīti un visus citus pieaugušos viņu tuvumā. Regnāra Vaivara atraktīvajā versijā aktieriem talkā nāks arī lelles – lai Maksa un Morica sarīkotais jampadracis būtu pēc iespējas ticamāks.

Nerātnā Maksa lomā iejuties Artuss Kaimiņš, bet viņa draugu Moricu iedzīvinājis Arturs Krūzkops, teicēja loma uzticēta Ivaram Pugam, Boltes madāma būs Daiga Gaismiņa, bet

citās lomās Liene Gāliņa vai Mārtiņš Brūveris, Mārcis Lācis, Gundars Grasbergs, Ģirts Liuziniks un Anta Priedīte.

Izrādes scenogrāfiju veidojis Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Anna Heinriksone, puiku nedarbus izgaismojis Igors Kapustins.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.