"Dirty Deal Teatro" uzsāk sezonu

Sestdien, 17.oktobrī, “Dirty Deal Teatro” uzsāk savu trešo sezonu ar divām jaunām izrādēm – radošās apvienības "Umka.lv" un grupas “Gaujarts” jaunāko veikumu muzikālu- leļļu- objektu izrādi "Par vienu vīru .." un jaunā režisora Elmāra Seņķova oriģināldramaturģijas izrādi "Klusā daba".

Muzikāla leļļu- objektu izrāde pieaugušajiem "Par vienu vīru .."- "Umka.lv" un grupas "Gaujarts" kopprojekts, savu pirmizrādi piedzīvoja neatkarīgo teātru festivālā „Lain§uojattomat” Pori (Somijā) šī gada septembrī.

Izrāde "Par vienu vīru .." stāsta par vientuļu vīru - pasta darbinieku Jūliju, kura hobijs ir elektrotehnikas remontēšana. Jūlija dzīve jau diezgan sen ir kļuvusi par rutīnu - bez sapņiem un komunikācijas ar ārpasauli. Kādu dienu Jūlija pakalpojumi pastam vairs nav nepieciešami. Jūlijam nākas ar to samierināties. Jūlijs cenšas pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Tomēr kā aizpildīt savulaik pasta pienākumiem atvēlēto laiku?

Izrādes autori un veidotāji: Edgars Makens, Rūdolfs Kokins, Mārcis Gurtiņš, Edgars Šubrovskis, Ģirts Šolis. Mūzikas autori: Edgars Makens un grupa "Gaujarts". Scenogrāfija, lelles, režija: Ģirts Šolis (UMKA.LV).

Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas students Elmārs Seņkovs skatītājiem sola atklāt trīs cilvēku radoši-mokoši-eksperimentālos patiesas un atklātas dzīves meklējumus, savā izrādē "Klusā daba".

Anonīma noslēpumu publiskošana internetā un grāmatās jauno režisoru ir vilinājusi vienmēr. Tāpēc šī sabiedrības fenomena dziļākas izpētes, radošo eksperimentu un iekšēju pārbaudījumu rezultātā radās stāsts par trim cilvēkiem, kuri ir izvēles priekšā – dzīvot kā līdz šim vai mēģināt sasniegt savus sapņus. Pieaicinot 3. kursa studentus - aktierus Juriju Djakonovu un Inesi Pudžu, dramaturgu Jāni Balodi, un scenogrāfu Reini Dzudzilo, tapa izrāde par cilvēku kluso dabu.

"...Trīs lugas personāži –viena sieviete un divi viņas vīrieši – atrodas nepārtrauktā sarunā ar sevi un citiem. Klusēt vai atklāties? Viņi meklē īsto ceļu, īsto cilvēku, īsto dzīvi. Varbūt patiesu, atklātu un bez noslēpumiem?... "

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.