Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Andrejsalā top nebijis teātra projekts

2.jūnijā Andrejsalā pirmizrādi piedzīvos unikāls iestudējums, kas tapis pēc Henrika Ibsena lugas “Heda Gablere” motīviem.

“Heda” ir sievietes traģēdija. Stāsts par stipru, neatkarīgu, emancipētu sievieti un viņas cīņu pret sabiedrības liekulību. Bet vai vienam cilvēkam ir pa spēkam mainīt jau gadsimtiem eksistējošu kārtību?

Izrādē piedalās aktieri Sandra Zvīgule, Gatis Gāga, Normunds Laizāns, Leonarda Ķestere-Kļaviņa, Jānis Vimba, Madara Botmane, Paula Prozoroviča.

Izrādi iestudējuši režisori Elmārs Seņkovs un Jurijs Djakonovs, unikālu scenogrāfiju veidojis jaunais scenogrāfs Reinis Dzudzilo,bet kostīmus veidojusi māksliniece Krista Dzudzilo.

Jaunais savdabīgais projekts tapis Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu jaundibinātā “Skatuves Mākslas Producentu fonda” vadībā sadarbojoties ar Norvēģijas un Latvijas uzņēmējiem.

Projekta ģenerālsponsors, norvēģu ražošanas uzņēmums SIA “Husvik”, ir uzprojektējis un uzbūvējis „Hedas” māju 3 stāvos, kur katram skatītājam paredzēta īpaša vieta, sniedzot unikālu iespēju Latvijas radošajiem jauniešiem realizēt savu ambiciozo projektu.

Izrāde tiks spēlēta SIA “Jaunrīgas attīstības uzņēmumam” piederošā angārā Andrejsalā, Daugavas krastā. Skatītāji uz izrādes vietu un atpakaļ tiks nogādāti ar kuģi “Jelgava” no piestātnes, kas atrodas pie Akmens tilta (brauciens iekļauts biļetes cenā).

Izrādes notiks Andrejsalā - 2., 5., 6., 8., 10., 11.jūnijā un izrāde "sāksies" līdz ar iekāpšanu kuģī pie Akmens tilta no plkst.16:30, izbraukšana 17:10.