Valmieras teātris atklās jauno sezonu atjaunotajā ēkā

© f64.lv, Nora Krevneva

Šodien Valmieras teātris atklās jauno sezonu atjaunotajā ēkā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Šodien notiks kopsapulce, kurā izziņos jaunās sezonas repertuāru, norāda VNĪ pārstāvji.

Skatītāji jaunās telpas redzēs no 23.augusta, kad Apaļajā zālē notiks pirmā šīs sezonas izrāde "Pazudušais dēls", Lielajā zālē pirmā izrāde būs 26.septembrī, kad tur rādīs no "Kurtuves" uz Lielās zāles skatuvi pārcelto izrādi "Valmieras puikas". Pirmais jauniestudējums Lielajā zālē būs 4.oktobrī, Vīlandes un Valmieras teātra sadarbībā tapusi izrāde "Cosmopoliten", kur uz skatuves būs kopā skatāmi abu teātru aktieri un ar to teātris pilnvērtīgi svinēs atgriešanos jaunajā mājā.

Kā vēstīts, 15.jūlijā ekspluatācija nodots Valmieras teātris. Oficiālais nodošanas pasākums plānots šī gada rudenī.

Gavrilova atzīmē, ka teātrī tehniski uzlabotas telpas, kas atbilst energoefektivitātes prasībām un nodrošina ērtu vidi teātra darbiniekiem un apmeklētājiem, piebilstot, ka šī pārbūve bija tehniski izaicinoša, taču veiksmīgi realizēta, ņemot vērā teātra kultūrvēsturisko nozīmi un pilsētas arhitektūras īpatnības.

Ēkā turpinās iekārtošanas un citi darbi, lai ēkā varētu atgriezties darbinieki un skatītāji.

Projekta kopējās izmaksas sasniedza 16 310 262 eiro, no kurām 9 547 275 eiro nodrošināja Eiropas Reģionālās attīstības fonds, 6 755 039 eiro - valsts budžets, savukārt Valmieras teātris sedza 7948 eiro no projekta kopējām izmaksām.

2022.gadā VNĪ izbeidza līgumu ar teātra ēkas būvdarbu veicēju - pilnsabiedrību "SBSC", jo tā nespēja pamatot būvniecības izmaksu sadārdzinājuma 50% apmērā no būvdarbu līguma summas jeb 3,8 miljonu eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). cēloņsakarību ar sākto karadarbību Ukrainā, kā arī nespēja iesniegt dokumentus, kas apliecinātu pieprasītā sadārdzinājuma pamatotību vairākās tāmes pozīcijās.

VNĪ atklātajā konkursā atlikušo būvdarbu veikšanai Valmieras drāmas teātra ēkas būvprojekta īstenošanai līdz objekta nodošanai ekspluatācijā par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts SIA "Aimasa" piedāvājums ar piedāvāto līgumcenu 8 162 914 eiro bez PVN.

VNĪ izveidota 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais