Rīt pirmizrāde Čaka likteņspēlei "Spēlē, Spēlmani!" Liepājas teātrī

Rīt, 21. aprīlī, Liepājas teātrī notiks pirmizrāde A. Čaka likteņspēlei „Spēlē, Spēlmani!”. Iestudējums veidots kā likteņspēle 2 daļās, tajā skanēs Imanta Kalniņa mūzika, kura sarakstīta P. Pētersona iestudējumam.

Režisors Valdis Lūriņš iestudējumu veidojis dzejas teātra tradīcijā – ar Čaka daiļrades palīdzību atklājot, gan dzejnieka dzīves gājumu, gan sarežģīto mākslas darbu radīšanas procesu, gan laikmetu un latviešu tautas likteni divu Pasaules karu laikā.

„Latviešu literatūrā nav daudz dramaturģisku darbu, kas runātu par cilvēka likteni vēstures peripetijās. Tas, ka to dara dzejnieks, kam “sirds uz trotuāra” ir neapšaubāmi. Dzejnieki ir sapņotāji, kuri ticot vārda spēkam, ir centušies un cenšas šo pasauli padarīt labāku,” uzsver V. Lūriņš.

„Tas būs dinamisks un vizuāls teātris, ceru, ka skatītājs ļausies Čaka domas un emociju pavedienam,” uzsver V. Lūriņš, vēl piebilstot: „Mēs ceram, ka ar savām sirdīm būsim kaut mazliet pietuvojušies Čaka lielajai, pukstošajai sirdij.”

„Kāpēc es esmu Čaks?

Tāpēc, ka esmu traks.”

Pats Čaks darbojas arī izrādē – patiesībā četri Čaki, tādējādi atklājot skatītājiem dzejnieka daudzšķautņaino personību - Čaka lomās iejutīsies Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis un Pēteris Lapiņš.

Izrādē piedalās arī Inese Jurjāne, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Anda Albuže, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis, Sigita Jevgļevska, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Ilze Jura, Laura Jeruma, Madara Melne un Everita Pjata.

Iestudējumam tapt palīdzējuši arī režisora asistente Ilga Martinsone, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Renāte Bāliņa, horeogrāfs Agris Daņiļevičs un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.