Rēzija Kalniņa gatavo monoizrādi "Es - Frīda Kalo"

29.aprīlī Dailes teātra Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos Rēzijas Kalniņas monoizrāde "Es - Frīda Kalo", ko iestudē režisore Laura Groza.

Reiz Meksikā visi zināja, kas ir Djego un Frīda. Tagad, vairāk nekā 50 gadus pēc Frīdas Kalo nāves, viņas darbiem rodas arvien vairāk apbrīnotāju. Sīksta, nevaldāma, dzēlīga, impulsīva - Frīda Kalo ir visīstākā Gabriela Garsijas Markesa romāna varone. Būdama apsēsta ar sevi pašu, viņa glezno gandrīz vienīgi pašportretus, un viņas gleznu svarīgākā tēma ir viņa pati. Viņa glezno sevi asiņojošu, raudošu, uzšķērstu, ar humoru un fantāziju pārvēršot savas sāpes mākslā un tīksminoties par efektu, ko viņa pati, viņas ekstravagantais izskats, neparastais ģērbšanās stils un sulīgā valoda atstāj uz cilvēkiem. Frīda Kalo pati lielā mērā rada leģendu par sevi - leģendu, kurai piemīt maģiska pievilcība.

Glorijas Montero lugu tulkojusi Laura Groza. Jauniestudējuma kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa,kas rūpējusies arī par izrādes skatuvisko noformējumu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.