Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Liepājas Leļļu teātris izsludina divus starptautiskus konkursus

© Publicitātes foto

Liepājas Leļļu teātris izsludina divus starptautiskus konkursus: konkursu dramaturgiem un konkursu teātra izrāžu veidotājiem, informē Ieva Hmieļevska, SIA “Liepājas Leļļu teātris” sabiedrisko attiecību vadītāja.

Abu konkursu mērķis ir atlasīt oriģināllugas vai vēl tapšanas stadijā esošas lugas, kā arī izrāžu idejas iestudēšanai tuvākajās sezonās uz Liepājas Leļļu teātra skatuves. Savus piedāvājumus mākslinieki ir aicināti iesniegt Liepājas Leļļu teātrim līdz 2024. gada 29. februārim. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties Liepājas Leļļu teātra mājaslapā.

“Mēs meklējam spožas idejas, kas aizrauj dažādu paaudžu skatītājus un kuras apzināti veidotas leļļu teātra žanram un estētikai. Rīkojot starptautisku konkursu, kurā atlasām dramaturgu un teātra veidotāju idejas, vēlamies teātrī ienest ne tikai tēmu un ideju dažādību, bet arī pozicionēt Liepājas Leļļu teātri kā vietu starptautiskai mākslinieciskai apmaiņai un inovācijām leļļu mākslas jomā,” iniciatīvu skaidro Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskais vadītājs Edgars Niklasons. Teātris izsludinājis divus konkursus, lai nošķirtu oriģināldramaturģiju no idejām, ko var piedāvāt dažādi teātra vidē strādājoši mākslinieki.

“Ne vienmēr izrādes idejas autoram jābūt tieši režisoram, to varbūt ir grūtāk pieņemt mūsu platuma grādos, bet izrādes var iniciēt un veidot arī tie, kuri nav diplomēti teātra režisori. Otrajā konkursā idejas gaidām kā no horeogrāfiem, dramaturgiem, tā performanču māksliniekiem, scenogrāfiem un citiem nozarē aktīviem māksliniekiem. Katrā ziņā vēlamies paplašināt savas un skatītāja pieredzes perspektīvas, radīt jauniestudējums, kas rezonē plašākā auditorijā un vairo interesi par Liepājas Leļļu teātri,” entuziasmu pauž Niklasons.