JRT šovakar pirmizrāde pēc Gundegas Repšes romāna motīviem

Jaunajā Rīgas teātrī šovakar, 30.martā notiks pirmizrāde "Smagais metāls", kas veidota pēc Gundegas Repšes romāna "Alvas kliedziens" motīviem.

Izrāde stāsta par pusaudžu gadiem meklējumu, jūtu mulsuma, arī izmisuma pilniem. "Galvenā varone Rugetta brīžiem cenšas ātrāk kļūt pieaugusi, izrauties no bērnības paradīzes, brīžiem negrib kļūt vecāka, jo jūt bailes lielās dzīves priekšā," par izrādes literāro pamatu stāstīja tās veidotāji.

"Izrādes tapšanas laikā mums radās iespēja atcerēties sevi pusaudžu gados, taču nu jau ar laika distanci, vēlreiz mēģinot izprast jauna cilvēka fizisko un garīgo stāvokli, enerģijas avotus, nemotivēto jūtu izpausmi.Dumpīgs pusaudzis un sabiedrības nenogurstošā vēlme protestētāju piemērot noteiktiem sociāliem stereotipiem. Ar nenobriedušu prātu ir viegli manipulēt.Patstāvīgi domājošie pusaudži padomju laikmetā tika uztverti ar nicinājumu. Šobrīd laiks, vide un paņēmieni ir mainījušies, tomēr masu kultūra turpina manipulēt ar nenobriedušo apziņu," stāstīja izrādes režisore Inese Mičule.

Galvenajā lomā iejutīsies Guna Zariņa, bet pārējās lomas atveidos Baiba Broka, Sandra Zvīgule, Elita Kļaviņa, Inga Alsiņa un Jana Čivžele.

Izrādes scenogrāfs - Gints Sippo, kostīmu māksliniece - Ieva Veita.

Izrāde tiek spēlētā Teātra muzeja zālē Talsu ielā 1.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.