Arī Liepājas teātris piedalīsies Krievijas teātra festivālā „Zelta maska”

© Publicitātes foto

Liepājas teātris nedēļas nogalē dosies uz Maskavu, lai ar divām izrādēm piedalītos Krievijas teātra festivāla un balvas „Zelta maska” ārpuskonkursa programmā „Maska plus”.

Piektdien, 11.martā, Meierholda centrā tiks rādīta krievu dramaturga Germana Grekova drāma „Hanana” (režisors Dž.Dž.Džilindžers). Savukārt svētdien tiks izrādīts Kristas Burānes darba iestudējums „Kauja pie...” (režisors Mārtiņš Eihe), kuru izspēlēs Liepājas teātra jaunie aktieri. Tāpat kā Latvijā, arī Maskavā izrādi spēlēs skolas telpās.

"Tie ir arī jauni kontakti, tā ir iespēja būt kopā ar pasauli, jo uz šo festivālu ierodas dažādu teātra festivālu eksperti, lai atrastu darbus savām programmām. Liepājas un Liepājas teātra vārds tiek nests pasaulē, un tā ir nenoliedzama vērtība,” uzsver Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Jau ziņots, ka uz Maskavu devusies Dailes teātra izrādes „Brīvības 36” radošā komanda, kura uzaicināta piedalīties Krievijas skatuves mākslu festivāla „Zelta Maska” ārpuskonkursa programmā „Maska Plus”, kuras ietvaros 10. martā Mossoveta teātrī uz skatuves „Zem jumta” notiks divas „Brīvības 36” izrādes.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.