Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Liepājas Leļļu teātris izsludinājis pieteikšanos uz vakantajām mākslinieciskā vadītāja un aktiera vietām

© Lauris Aizupietis/F64

Pašvaldības uzņēmums "Liepājas Leļļu teātris" izsludinājis pieteikšanos uz vakanto mākslinieciskā vadītāja un aktiera vietu, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Hmieļevska.

Mākslinieciskā vadītāja galvenie pienākumi iekļauj teātra mākslinieciskās vīzijas veidošanu, repertuāra sastādīšanu sākot no 2024./2025.gada sezonas, aktieru trupas profesionālās izaugsmes plānošanu, ieviešanu un uzraudzību. Mākslinieciskā vadītāja alga noteikta, sākot no 1200 eiro, un pretendenti aicināti pieteikt savu kandidatūru līdz šā gada 1.oktobrim.

Līdzšinējā mākslinieciskā vadītāja Liene Gāliņa nodrošinājusi divu teātra sezonu plānojumu un trupas profesionālo izaugsmi, un aktieru profesionālā pilnveide ir viens no nozīmīgākajiem mākslinieciskā vadītāja pienākumiem arī turpmāk.

Teātris jaunu, profesionālu un ambiciozu māksliniecisko vadītāju cer piesaistīt pēc iespējas drīz, jo turpmākās sezonas jaunajam vadītājam piedāvās aizraujošus radošos izaicinājumus - Liepāja svinēs pilsētas četrsimtgadi un attīstīs Eiropas Kultūras galvaspilsētas projektus.

"Šie ir nopietni izaicinājumi gan pilsētai, gan teātrim ar atbilstoša mēroga un kvalitātes aktivitātēm tuvākajos gados augt profesionāli, izstrādāt augstvērtīgu teātra māksliniecisko programmu daudzveidīgām mērķauditorijām un paplašināt sadarbības," uzsver teātra valdes locekle Lelde Vīksna. Savā komandā teātris aicina pieredzējušu nozares profesionāli un piedāvā elastīgus sadarbības formātus.

Tāpat teātris savā komandā aicina artistisku un muzikālu aktieri vīriešu lomu atveidei, vakanci piedāvājot kandidātiem ar augstāko izglītību aktiera profesijā un darba pieredzi valsts, pašvaldības vai nevalstiskajā teātrī.

Pretendentiem jāpiesakās līdz 1.oktobrim.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, PSIA "Liepājas Leļļu teātris" apgrozījums 2022.gadā bija 108 291 eiro, peļņa - 9750 eiro. Uzņēmums dibināts 2000.gadā, tas pieder Liepājas pašvaldībai. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 57 720 eiro.