Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Kāpēc Rēzija Kalniņa turpmāk strādās Dailes teātra ārštatā?

© Oksana Džadana/F64

Sajūtot nepieciešamību pēc pārtraukuma, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa no šīs sezonas nolēmusi turpmāk strādāt Dailes teātra ārštatā, aģentūru LETA informēja mākslinieces pārstāve Agnese Tauriņa.

Aktrise atzīmē, lai gan viņa strādās ārštatā, viņa turpinās spēlēt režisora Viestura Kairiša iestudējumā "Smiļģis" un Lukaša Tvarkovska iestudējumā "Rothko".

Šī pauze man ir nepieciešama, lai sevi bagātinātu, izglītotu, saprastu, kas es esmu. Es nevēlos būt zobratiņš sistēmā un nekad neesmu varējusi būt. Dailes teātris turpina savu iesākto ceļu, kas ir apsveicami, bet man šobrīd ir nepieciešama mana, sievietes, aktrises, mākslinieces pauze, lai varētu saprast savu dzīves ceļu tālāk,

uzsver māksliniece.

Kā aģentūrai LETA norādīja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa, teātris apstiprina, ka Kalniņa ir pārgājusi uz darbu ārštatā.

Kalniņa 1994.gadā absolvējusi Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra un kino aktieru fakultāti, vēlāk izglītību turpinājusi Režijas nodaļā. Viņa ir Dailes teātra aktrise kopš 1994.gada. Māksliniece ir arīdzan vairāku Spēlmaņu nakts balvu laureāte.