Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dramaturgu teātris atzīmē jau 16. dzimšanas dienu

© Publicitātes foto

Martā 16. dzimšanas dienu atzīmē Dramaturgu teātris, kas par savu dibināšanas dienu uzskata 17. martu, kad 2007. gadā šajā dienā notika pirmā izrāde “Padomju sekss”, kurā ietilpa divas Hermaņa Paukša lugas – “Pirmā sniega sindroms” un “Baloža skelets”.

Īpaši izaicinājumiem bagāti teātrim bijuši pēdējie gadi, kad ne tikai apdzīvotas jaunas telpas, bet bijis jāspēj pārvarēt arī sekas, ko radīja pandēmija. Tomēr teātra kolektīvs turpinājis neatlaidīgi strādāt, lai ne tikai teātra darbība neapstātos, bet pat pilnveidotos.

Gadu gaitā par jauku tradīciju kļuvušas kopā sanākšanas un teātrim būtisku notikumu svinēšanas. Teātra jubilejas vienmēr bijušas kupli apmeklētas, jautras un dalībniekiem neaizmirstamas. Šogad teātra dzimšanas dienas svinību pasākums noritēja 18. martā Dramaturgu teātrī „City Jazz Riga” bigbendu skolas spēlētajos džeza ritmos. Svinību tēma šogad bija „Karaliskais galms”, kas padarīja svinības par krāšņu viesu tērpu parādi.

Īpaši šim pasākumam par godu iestudēta dramaturga un režisora Hermaņa Paukša luga „Princešu modinātāji”, kurā piedalījās Dramaturgu teātra dibinātāji un administrācija

- Undīne Bušmeistere, Ģirts Helmanis, Solvita Stengrēvica - Grāvīte, Inese Pavēne, Gunta Kusiņa, Māris Brinkmanis un teātra direktors Māris Rauba. Izrādes pirmizrāde notikusi tālajā 1993. gada 28. aprīlī teātrī „Kabata” Latvijas Skolu teātru skatē.

Jāatzīmē, ka Dramaturgu teātris ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi