Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Latvijas Nacionālais teātris šogad no valsts saņems 3,3 miljonus eiro

© Dmitrijs Suļžics / F64

Latvijas Nacionālais teātris šogad saņems valsts dotāciju 3,3 miljonu eiro apmērā, no šīs summas 200 000 eiro iezīmēti zemes un ēkas nomas maksas izdevumu segšanai Rīgas domei, liecina informācija teātra tīmekļvietnē.

Starp Kultūras ministriju un Nacionālo teātri noslēgtais līgums paredz, ka teātris gada laikā sagatavos 11 jauniestudējumus, vienu iestudējumu bērnu un jauniešu auditorijai, piecus latviešu autoru darbu iestudējumus, tajā skaitā četru jaundarbu iestudējumus. Plānots, ka Nacionālais teātris gadā izrādīs 475 izrādes. Tāpat būs pieejamas arī trīs izrādes digitālā formātā.

Līgums paredz, ka teātri 2023.gadā apmeklēs ne mazāk kā 130 000 apmeklētāji, ieskaitot 400 digitālā formātā pieejamo izrāžu skatījumus. Plānots, ka Nacionālais teātris sniegs 12 viesizrādes. Teātris apņēmies vienu izrādi ārvalstīs un īstenot vienu starptautiskās sadarbības projektu.

Nacionālā teātra paša ieņēmumi iecerēti 1,9 miljonu eiro apmērā, ieskaitot ienākumus 1,8 miljonu apmērā no pārdotajām biļetēm un neidentificētiem ieņēmumiem 165 730 eiro. Plānots, ka teātris tehniskās un tehnoloģiskās darbības ilgtspējas nodrošināšanā ieguldīs 50 000 eiro.

Paredzēts, ka Latvijas Nacionālā teātra vidējā biļešu cena gadā klātienes apmeklējumam sasniegs 21 eiro, savukārt uz izrādēm digitālā formātā tie būs 5 eiro.