Dailes teātrī šodien pirmizrāde

Dailes teātra Mazajā zālē šodien,28. janvārī notiks pirmizrāde Rūdolfa Blaumaņa joku lugai ar dziedāšanu "Zagļi".

Jauniestudējuma režisors ir Kārlis Auškāps.

Lomas jauniestudējumā atveidos Harijs Spanovskis (Kārklēns, Kārklēnu mājas saimnieks), Ērika Eglija (Maja, viņa meita), Ligita Skujiņa (Liene, viņa māsa), Gints Grāvelis (Namnieks), Mārtiņš Počs vai Kristaps Rasims (Ozolu Pēteris), Artis Robežnieks (Ješka, Kārklēna puisis), Kristīne Nevarauska (Ilze, viņa sieva) un Jānis Paukštello (Ābrams, žīds).

Izrādē skanēs Jura Vaivoda oriģināldziesmas ar Blaumaņa tekstiem, skatuves ietērpu veido Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece ir Ieva Kundziņa. Par kustību konsultantu aicināts Agris Daņiļēvičs, bet gaismu māksliniece ir Māra Vaļikova.

"Pirmā Blaumaņa sarakstītā luga atrod lielu patikšanu pie skatītājiem. "Zagļu" personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs. Un kur tad vēl precību lietas - priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu!" norāda teātrī.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.