Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Tukuma novada dibināto Katlapa balvu par izcilām lomām teātrī un kino šogad saņems Bartkevičs un Broka

© Ekrānuzņēmums

Tukuma novada iedibināto Žaņa Katlapa balvu par izcilām lomām teātrī un kino šogad saņems Juris Bartkevičs un Baiba Broka, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Piektdien, 14.oktobrī, plkst.16 Tukuma novada Durbes pilī svinīgi tiks pasniegta Katlapa vārdā nosauktā balva "Par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra un kino vidē".

Šoreiz balvas saņems Dailes teātra un kino aktieris Juris Bartkevičs - par izcilu sniegumu Latvijas teātros, bet īpaši viņš tiks godināts par Antona Benjamiņa lomu seriālā "Emīlija. Latvijas preses karaliene", un Rīgas Jaunā teātra un kino aktrise Baiba Broka, kas balvu saņems par izcilām lomām Rīgas Jaunajā teātrī un Latvijas kinofilmās.

Žaņa Katlapa balvu iepriekš saņēmuši Māra Zālīte, Ināra Slucka, Harijs Gulbis, Alvis Hermanis, Inga Ābele, Māra Ķimele, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Kaspars Znotiņš, Sigvards Kļava, Uldis Dumpis, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Arturs Skrastiņš, Lāsma Kugrēna un Edmunds Freibergs.

Laureātiem pasniegs naudas prēmijas, kā arī simbolisku balvu, ko tradicionāli veido metāla mākslinieks - kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir arī aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa dzimtā vieta.