Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Pie skatītājiem dodas dziesmu spēle par krietno kareivi Šveiku

© Publicitātes foto

  Jau šajā sestdienā, 8. oktobrū, Vidzemes koncertzālē “Cēsis” pirmizrādi piedzīvos koncertuzvedums “Šveiks – toreiz un tagad”.

Krietnais kareivis Šveiks ir Latvijā iemīļots čehu tautas varonis, kura ierašanās uz dažādu teātru skatuvēm vienmēr bagātīgi aizdarīta ar dziesmām - ironiskām, priecīgām, skumjām, karavīru humora pilnām. Šveika dziesmas dzīvo vēl ilgi pēc tam, kad izrāde savas skatuves gaitas beigusi - “Mīļā, ķeizars mani karā sauc” vai “Ardievu, meitenes”, tāpat kā citas, sen dzīvo savu dzīvi un tiek gan dziedātas, gan dungotas, gan svilpotas pie pirmās vajadzības. Šoruden ar dziesmu spēli “Šveiks - toreiz un tagad” daudzās Latvijas pasākumu norises vietās mūžam dzīvais varonis būs atkal klāt.

Pēc pasākuma Cēsīs (tas jau ir izpārdots) krietnais kareivis paredzējis viesoties 15. oktobrī Latgales vēstniecība “Gors”, 22. oktobrī VEF Kultūras pilī (te paredzēti pat divi pasākumi - vakara izrāde jau izpārdota), 30. oktobrī Madonas kultūras namā un 12. novembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē. Ar Ivara Vīgnera un Valta Pūces radītajām dziesmām un trāpīgajiem Jāņa Petera un Pētera Brūvera dziesmu vārdiem skatītājus aizraus stāstnieks Valters Krauze, aktieris Rihards Lepers, dziedātājs Mārtiņš Kanters un profesionāla mūziķu grupa Mārča Auziņa vadībā ar dziedātājām Intu Gudovsku, Anitu Levšu un Olgu Stupiņu. Izrādēs piedalīsies arī dejotāji Beāte Svarinska un Kristaps Pelēkais.