Latvijas Jaunā teātra institūta izrāde "Show Your Face" dosies viesizrādēs uz ASV

© publicitātes foto

Latvijas Jaunā teātra institūta un slovēņu kopīgi producētā izrāde "Show Your Face" ar latviešu aktieriem janvārī dodas viesizrādēs uz ASV. No 6.janvāra līdz 23.janvārim turnejā pa ASV pilsētām Ņujorku, Čikāgu, Mineapoli un Losandželosu ar izrādi "Show Your Face" devušies aktieri Andris Kalnozols, Gints Širmelis-Širmanis, Mārcis Lācis un mūziķis Uģis Vītiņš.

Kā informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne, viesizrāžu sērija ASV sāksies Mineapoles multidisciplinārā mākslas centrā "Walker Arts Centre", turpināsies Ņujorkā ar divām izrādēm festivālā "Under the Radar" un trīs izrādēm Čikāgas Modernajā mākslas muzejā, bet turneja ASV noslēgsies ar piecām izrādēm Losandželosas mūsdienu mākslu centrā "REDCAT".

Izrāde "Show Your Face", ko 2006.gadā kopīgi producēja Latvijas Jaunā teātra institūts un "Bunker" no Slovēnijas, apvieno latviešu objektu un leļļu teātra neatkarīgās apvienības "umka.lv" māksliniekus, kā arī slovēņu fiziskā teātra "Betontanc" aktierus un grupas "Silence" mūziķus.

Izrādes režisors ir viens no atzītākajiem Slovēnijas režisoriem Matjažs Pograjcs.

"Show Your Face" ir integrēta kustību un objektu teātra izrāde ar dzīvo mūziku, kas Latvijā tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā gada inovatīvākā izrāde, savukārt Slovēnijā tā pretendēja uz gada labākās izrādes godu un saņēma balvu par radošāko komandas darbu.

Kopš pirmizrādes 2006.gada maijā Rīgā izrāde vairākkārt ir viesojusies Slovēnijā, piedalījusies festivālos Vācijā, Nīderlandē un Portugālē.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.