Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Par Latvijas Nacionālā teātra māksliniecisko vadītāju izraudzīts režisors Seņkovs

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Par Latvijas Nacionālā teātra māksliniecisko vadītāju kļuvis režisors Elmārs Seņkovs, šodien preses konferencē žurnālistus informēja teātra direktors un režisors Jānis Vimba.

Seņkovs pavēstīja, ka uzaicinājumu kļūt par Nacionālā teātra māksliniecisko vadītāju viņš saņēma pirms mēneša. Izvērtējot ieguvumus un zaudējumus, viņš aplēsis, ka ieguvumu ir daudz vairāk un atteikties no tāda piedāvājuma, Seņkova ieskatā, būtu dīvaini.

Jaunais Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs norādīja, ka ieņemt šo amatu ir liels pagodinājums. Turklāt viņu ar teātri saista gara vēsture - Nacionālajā teātrī tapuši 16 Seņkova iestudējumi.

Tā kā šī ir Seņkova pirmā darba diena jaunajā amatā, viņš uzsvēra, ka par gaidāmajām pārmaiņām vēl ir pāragri runāt, jo gaidāmā sezona jau ir saplānota un gatava.

Viņš norādīja, ka Nacionālais teātris, cienot tradīcijas, vienmēr ir interesējies par latviešu kultūru, literatūru un latviešu oriģināldramaturģiju, un to Seņkovs plāno arīdzan veicināt. Tāpat teātra mākslinieciskais vadītājs ir iecerējis sekmēt jauno mākslinieku attīstību un jauno režisoru, dramaturgu iesaisti.

Seņkovs arī pavēstīja, ka teātrī viņš ienāk ar savu radošo komandu, ko veido kustību māksliniece Elīna Gediņa, mūziķis un komponists Edgars Mākens. Tāpat Seņkova komandā darbosies arī scenogrāfs Reinis Suhanovs.