Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

"Mēs kā amerikāņi gandrīz katru gadu karojam"; Malkovičs atklāj savus uzskatus par karu Ukrainā

© SCANPIX

LTV Kultūras raidījumu redakcijas žurnāliste Henrieta Verhoustinska Holivudas aktierim Džonam Malkovičam taujāja, vai arī viņš izjūt šo starptautisko, politisko situāciju, Ukrainas karu kā kaut ko, kas attiecas uz viņu?

"Esmu diezgan intensīvi un plaši pētījis padomju vēsturi un daudzas padomju satelītvalstis, tajā skaitā Latviju, kurai bija ļoti sarežģītas attiecības ar agrāko Padomju Savienību un Krieviju. Šīs attiecības it īpaši kultivē pašreizējā Ukrainas situācija. Par ļoti absurdu es uzskatu aktieru un mākslinieku boikotēšanu. Mēs kā amerikāņi gandrīz katru gadu karojam, un es joprojām esmu dzīvs, un par kariem es piekritu Viljamam Folkneram, ka neviens karš nekad nav uzvarēts, netiek izcīnīti lauki, tikai tiek atklāts cilvēku izmisums un kļūdainība, uzvara ir muļķiem un filozofiem. Protams, ka tas ir briesmīgi skumji, tomēr mēs turpinām strādāt tik ilgi, cik varam. Man ir daudz krievu kolēģu, izcili kolēģi klasiskajā mūzikā, kā arī es bieži apmeklēju Krieviju", atbildēja pasaules slavenais aktieris.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 28. maijā Bernāra Marī Koltesa lugas "Kokvilnas lauku vientulībā" iestudējuma pirmizrādē uz Dailes teātra Lielās zāles skatuves kāps teātra un kino zvaigznes Džons Malkovičs un Ingeborga Dapkunaite.