Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Pasaulslavenais aktieris Džons Malkovičs atklāj, kura ir viņa mīļākā vieta Rīgā

© SCANPIX

28. maijā Bernāra Marī Koltesa lugas "Kokvilnas lauku vientulībā" iestudējuma pirmizrādē uz Dailes teātra Lielās zāles skatuves kāps teātra un kino zvaigznes Džons Malkovičs un Ingeborga Dapkunaite. Darbs, kā to LTV raidījumā "Kultūrdeva" raksturo Malkovičs, ir par vienlaicīgu "vēlmi un kaunu par vēlmi" un nebūt nav no vienkāršākajiem.

LTV Kultūras raidījumu redakcijas žurnāliste Henrieta Verhoustinska Dž. Malkovičam jautāja, kura ir viņa mīļākā vieta Rīgā.

"Protams, ka teātris, mēģinājumu telpa. Es esmu strādājis arī Viļņā, Lietuvā, bet šeit man patika jau kopš pirmās reizes, kad ierados. Esmu ļoti laimīgs šeit atgriezties. Ļoti jauka pilsēta!" Rīgu uzteica Holivudas aktieris.

Portāls NRA jau rakstīja, ka iestudējumu "Kokvilnas lauku vientulībā" veido krievu režisors Timofejs Kuļabins pēc Bernāra Marī Koltesa lugas motīviem. Izrādei būs subtitru tulkojums latviešu un krievu valodā. Iestudējums Dailes teātrī top sadarbībā ar LMT.

15.janvārī sākās pirmais mēģinājumu posms Dailes teātrī. Tagad komanda atkal ir Rīgā, lai mēneša beigās piedzīvotu pirmizrādi.