Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dramaturgu teātrī top jauna izrāde “Upe”

© Publicitātes foto

Pēc pandēmijas radītās pauzes darbu pie savas otrās lugas “Upe” iestudēšanas atsākusi Dramaturgu teātra jaunā režisore un dramaturģe Antra Legzdiņa, informē teātra pārstāvji.

Lugas žanrs ir drāma ar laimīgām beigām, tās darbība risinās divdesmitā gadsimta otrajā pusē. Galvenais varonis Amnis, kura īsto vārdu neviens nezina, nenoskaidrotos apstākļos zaudējis atmiņu. Nokļuvis svešumā, tālu prom no savējiem, viņš dzīvo būdiņā pie upes un tic, ka upe viņam palīdzēs atgūt sevi. Ap Amni spieto nejauši svešinieki, katrs ar savām vēlmēm un vajadzībām. Dažāda veida komunikācijā visi piedzīvo to, ka it kā nejauša, šķietami nesaderīgu cilvēku dzīves ceļu savīšanās var daudz ko izmainīt. Viss notiek „kā pasakā” - tā beigās konstatē katrs no lugas personāžiem. Vienlaikus notikumi risinās un problēmas šķetinās arī upes dzīlēs...

„Lugas galvenā tēma ir komunikācija, saprašanās cilvēku starpā, māka risināt konfliktus, arī iekšējos!” - tā par savu jaunāko darbu saka A. Legzdiņa.

Izrādes veidošanai Antra ir pieaicinājusi teātra radošo kolektīvu, un lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Oskars Kreceris, Austris Pirktiņš, Juris Mencis, Aija Kuzmane, Inese Vāciete, Inese Pavēne, Laura Pirktiņa, Kristīne Berngarde, Aleksis Ramanis, Aleksejs Remesovs, Andris Lupgins, Olga Zeile, Mārīte Ločmele, Renāte Šidlovska, Inese Rosicka, Madara Grāvīte, kā arī 24. studijas audzēkņi Elīna Nāzare, Raivo Matisons, Varis Putniņš un Madara Evelīna Ieviņa.

Lugas „Upe” pirmizrāde gaidāma gada nogalē.

Tikmēr uz Dramaturgu teātra skatuves maijā skatāma 24. studijas audzēkņu otrā mācību izrāde, Hermaņa Paukša komēdija “Vai mana cūka pie jums nav bijusi?”. 26.studija turpina darbu pie savas pirmās mācību izrādes, H. Paukša komēdijas ”Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi”. Savukārt 25. studija aktīvi rosās pie otrās mācību izrādes, H. Paukša detektīvkomēdijas “Ķerra”. Viņiem pievienojušies 23. studijas audzēkņi, kuriem šī luga ir diplomdarbs.

Mācības turpina teātra 27. studijas audzēkņi, kuri teātrim pievienojās aprīlī. Pirmos piecus mēnešus audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, lai izveidotu nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pēc tam tiks iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.