Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Pirmo reizi Dramaturgu teātrī iestudē detektīvkomēdiju “Ķerra”

© Dramaturgu teātris

Šogad tapusi dramaturga un režisora Hermaņa Paukša detektīvkomēdija “Ķerra”, kas tiks iestudēta ar farsa un pat klaunādes elementiem. Izrāde vienlaikus būs gan Dramaturgu teātra 23. studijas diplomdarbs, gan 25. studijas otrā mācību izrāde, turklāt sastāvu papildinās arī teātra pamatsastāva aktieri, informē teātra pārstāvji.

Lauku sētā ir atrasti divi līķi: viens ķerrā, otrs blakus tai. Sākas situācijas noskaidrošana un iespējamās dubultslepkavības modelēšana. Atrisinājums izrādās tik negaidīts, ka negaidītāks nemaz nav iespējams, taču tik saprotams un loģiski pamatots, ka saprotamāka un pamatotāka nemēdz būt.

“Ķerra” skatītājiem tiks parādīta šā gada jūlijā, bet jau maijā uz Dramaturgu teātra lielās skatuves būs iespējams novērtēt 24.studijas audzēkņu otro mācību izrādi, H. Paukša sadzīviskās komēdijas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējumu.

Tikmēr Dramaturgu teātra 26.studija aprīlī sākusi darbu pie savas pirmās mācību izrādes, H. Paukša komēdijas ”Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi”.

Aprīlī mācības uzsākusi teātra 27. studija, kura pirmos piecus mēnešus nodarbosies ar vingrinājumiem, lai izveidotu nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pēc tam tiks iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes.