Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dramaturgu teātrī beidzot uz skatuves būs redzama ilgi gaidītā drāma "Saukšu tevi par Madaru"

© Publicitātes foto

Aprīlī beidzot pie skatītājiem nonāks Hermaņa Paukša psiholoģiskās drāmas „Saukšu tevi par Madaru” iestudējums, kuras režisors ir Dramaturgu teātra aktieris un režisors Artūrs Zemdega.

“Pirmie izrādes mēģinājumi notika 2019. gada septembrī. Bet tad pienāca pandēmijas laiks, kad pilnvērtīgi nebija iespējams pievērsties šīs lugas iestudēšanai - ierobežojumi, mainījās sastāvs, saslimšanas. Rezultātā no sākotnējā sastāva šobrīd ir palicis tikai viens cilvēks. Bet pats mēģinājumu process bija interesants - gan ar saviem pozitīvajiem brīžiem, gan ar mirkļiem, kad nolaidās rokas. Bet kopīgi ar aktieriem esam, cerams, labi pastrādājuši, lai varētu Hermaņa lugu parādīt skatītājiem,” stāsta A. Zemdega.

Šis iestudējums ir A. Zemdegas otrais darbs režijas jomā - iepriekš Dramaturgu teātrī ar labiem panākumiem tika izrādīts H.Paukša lugas „Kā tikt pie mazbērniem” iestudējums viņa režijā. Lugas „Saukšu tevi par Madaru” iestudējumā piedalīsies Dramaturgu teātra aktieri Dita Kreicberga, Elizabete Lībiete, Austris Pirktiņš, Oskars Kreceris, Inese Pavēne, Inese Vāciete, Līva Freimane, Lolita Goldberga, Viktorija Žuravļova.

Pēc tam kad Madara ir apprecējusi savu iemīļoto Oskaru, abi pārvācas dzīvot pie jaunās sievas mātes. Ar laiku nesaskaņas Oskara un Madaras mātes Lauras starpā nonāk tik tālu, ka Oskars nolemj izvākties, tomēr, Lauras pārliecināts, viņš paliek un sāk ar Lauru veidot pavisam citādas attiecības. Drīz šim attiecību trīsstūrim pievienojas arī Lauras draudzene Nensija, kurai Laura atļaujas teikt visslēptākās lietas.

Jāatzīmē, ka Dramaturgu teātris ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi.