Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Divi bijušie Dailes teātra aktieri tiesājas ar teātri

© Ilze Zvēra/F64

Latvijas tiesās patlaban atrodas divu bijušo Dailes teātra aktieru prasības pret teātri par morālā kaitējuma piedziņu.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 22.martā plāno skatīt aktiera Kaspara Zāles civilprasību pret Jura Žagara vadīto VSIA "Dailes teātri" par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atlīdzības par darba piespiedu kavējumu un morālā kaitējuma piedziņu, darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu un darba līguma atzīšana par noslēgtu uz nenoteiktu laiku, liecina tiesas informācija.

Šajā pašā dienā šī pati tiesa tikai citā tiesas sastāvā skatīs teātra prasību pret Zāli par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Savukārt Daugavpils tiesā Preiļos jau kopš pagājušā gada rudens atrodas aktrises Sarmītes Rubules prasība pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējas izpeļņas piedziņu, kā arī morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Lietu bija plānots skatīts marta beigās, taču sakarā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju lietas skatīšana patlaban ir noņemta.

Jau ziņots, ka teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar Zāli, Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest.

Žagars pērn preses konferencē par teātra jauno sezonu minēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personāla sastāvā, uzsverot, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.